Iaurtul il pregatesc zilnic, cam din 2 litrii de lapte de capra (abia atat reusim sa dam gata cu ajutorul cunostintelor si prietenilor), iese un iaurt gros precum coagulul de branza.
interesant,eu nu am reusit sa fac iaurt din lapte de capra desi am incercat cu vreo 10 feluri de maia, cu lapte de vaca iese din prima... sanatate multa
Reteta de cascaval este cea a lui nicoprelipcean de pe sunphoto, insa am facut prima data o cantitate mica si acum m-am aventurat cu 50 litrii de lapte (ce i-a ramas 2 zile dupa ce au papat iedutii).
Ideea cu iaurtul este sa ai o maia buna. Iaurtul de capra nu iese daca nu ai maiaua de calitate si nu ai camera in care sa il tii la temperatura constanta sau macar un aparat de facut iaurtul. Altfel iti iese subtire si cu aspect balos.
Va multumim pt raspuns.Tocmai de asta vam rugat sa ne spuneti si noua asa cum faceti dvs iaurtul si aceasta maia,vedeti dvs.spuneti ca trebuie o maia buna dar nu ne spuneti ce inseamna o maia buna.Va multumim.
Maiaua reprezinta iaurtul folosit ca si starter pentru iaurtul tau. Iar buna inseamna calitativ bun, daca are multe porcarii sau trece pe langa lapte nu va iesi iaurt. Daca nu aveti de unde lua maia pentru iaurt o luati pe probate cu alte iaurturi din comert.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.